Case Study 2013

Posted in Blog

Studenții de la facultățile din toata țara au avut ocazia să își dovedească abilitățile în fața reprezentanților unor companii importante de pe piața economică românească. În perioada 03-07 decembrie 2013, la RIN Central Hotel, a avut loc concursul anual de studii de caz “Case Study”, aflat la cea de-a zecea ediție.

La această ediție aniversară, VWI ESTIEM București a propus o nouă modalitate de înscriere, astfel separat de înscrierile cu o echipă, studenții au putut să se înscrie individual. 

Ediția de anul acesta a reunit 140 de studenți și masteranzi din București, Timișoara și Oradea.

Concursul s-a desfășurat pe o perioadă de cinci zile, prima fiind exclusiv destinată prezentării companiilor și a studiilor de caz propuse de fiecare.

Cele 40 de echipe au avut la dispoziție 2 zile să rezolve studiile de caz propuse de Ernst&Young, APT, IBM, Junior Achievement, BIC, Deichmann și Editura Niculescu

Evenimentul s-a încheiat cu premierea echipelor câștigătoare de la fiecare companie. Cap de listă au fost premiile acordate locurilor întâi, internship-uri în cadrul companiilor.

Printre avantajele clare ale participării la acest concurs de studii de caz se numără confirmarea abilităților de lucru în echipă, de lucru sub presiunea timpului, precum și confirmarea nivelului actual de dezvoltare personală a fiecărui participant. 

Felicitări tuturor participanților pentru munca depusă și pentru implicare! Mulțumim companiilor pentru susținere și ajutorul permanent. VWI Estiem Bucureşti vă urează baftă în continuare, vă mulțumește pentru energia pe care ați transmis-o și vă așteaptă la Case Study 2014!

Organizatorul concursului de studii de caz “Case Study” este asociația studențească din Universitatea Politehnică București VWI ESTIEM. Această asociație este membra a VWI (Verband Deutscher Wirtschaftsingenieure) și a ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management), fiind formată din studenți la Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, ramura germană, specializarea “Inginerie economică și management industrial”. Asociația mamă VWI Germania, fondată în 1932, numără 42 de grupe universitare locale de la diverse universități din Germania, VWI București fiind singura grupă universitară din exteriorul Germaniei. În același timp, ESTIEM conține 64 de asociații studențești din 26 de țări europene, cu un total de 45000 de membri, toți studenți la specializarea de inginerie economică și management industrial.

VWI București a apărut în 2001, acum înglobând diverse activități care au ca scop menținerea contactului dintre studenți și angajatori, educația complementarăși experiența interculturală