Salesianer Mittex

Posted in Blog

Vineri, 13 decembrie, o parte din membrii şi recruţii VWI ESTIEM s-au împarţit în doua grupe şi au pornit spre extremitatea vestică a Bucureştiului, către sediul Salesianer Mittex. Salesianer este o compania austriacă cu filiale în 8 ţări din Europa centrală şi de est, inclusiv România, care oferă servicii de închiriere şi curăţare textile pentru industrie, hoteluri, restaurante şi domeniul sanitar.

Gazda noastră, Diana Tilich, responsabil pentru calitate la Salesianer,  ne-a întâmpinat cu braţele deschise şi ne-a invitat în sala de sedinţe.

Vizita a început cu o prezentare a companiei Salesianer si cu  o discuţie amicală  privind domeniul lor de activitate, piaţa pe care concurează şi planurile de dezvoltare. Ceaiul fierbinte, oferit de gazdă, i-a dezmorţit pe participanţi, aceştia adresându-i Dianei o mulţime de întrebări. După ce toate nelămuririle au fost clarificate, participanții s-au îmbrăcat cu echipamentul special şi am intrat în complexul unde se desfăşoară activitatea propriu-zisă de curăţare. Mai întâi s-a vizitat jumătatea unde textilele ce urmează a fi curățate sunt descărcate din camioane şi introduse în utilaje de spălat imense. Diana ne-a explicat că fabrica este împăţită în două sectoare, o parte pe unde sunt introduse textilele murdare în maşinile de spălat şi partea unde sunt manipulate textilele curate. Cele două sectoare sunt despărţite de un perete septic care le separă total, acestă tehnologie fiind unică în România. Am intrat apoi într-o încăpere specială unde rând pe rând, fiecare vizitator s-a dezinfectat şi a trecut mai departe în zona „curată”. Aici am văzut cum textile sunt uscate, călcate, împăturite şi apoi împachetate prin procese complet automate sau semi-automate. A urmat apoi hala unde sunt depozitate textilele de închiriat, unde ni s-a explicat sistemul de indexare şi procesul prin care acestea sunt furnizate în mod constant clienţilor.

Toţi participanţii au fost surprinşi de complexitatea unui proces care părea la început banal însă s-a dovedit a fi un sistem complex unde se îmbină ingineria, logistica şi managementul eficient. Le mulţumim celor de la Salesianer pentru oportunitatea de a le vizita sediul şi pentru colaborarea de lungă durată. De asemenea, îi mulţumim în mod special Dianei Tilich, cea care a făcut posibilă această vizită şi care a reuşit pe parcursul celor 3 ore de vizită să ne menţină zâmbetul pe buze şi ne-a explicat pe înţelesul nostru toate procesele tehnologice si manageriale care sunt implicate în domeniul de închiriere şi curăţare a textilelor.